tirsdag 18. september 2012

Statusoppdatering


 Termin: 16. Oktober

♥ På vei: 36 uker

♥ Igjen til termin: 4 uker

♥ Utålmodig: Nei, utålmodig er fortsatt feil ord.. Jeg er veldig klar for å få henne ut, men det er ikke fordi jeg er lei av å vente, hadde det vært best for henne hadde jeg gjerne ventet enda et halvt år.. Men jeg er redd for at hun også skal dø, redd for at jeg nok en gang skal gå glipp av alle de første tingene og alle opplevelsene.. Har lyst til å få henne ut mens "leken er god".

♥ Aktivitet innenfra: Fortsatt godt med liv heldigvis.. Hun har begynt litt med sånn annenhver dag rutine nesten, at hun annenhver dag er veldig aktiv og har litt mer hviledag den andre dagen.. Men jeg kjenner fortsatt etter at hun er aktiv på de tidene hun pleier å være aktiv, og har hun vært over gjennomsnittet aktiv dagen før blir jeg ikke helt krakilsk hvis hun er litt roligere dagen etter.

♥ Fødselen: Nesten så jeg gleder meg, vil bare ha det overstått nå.. Få henne ut :) Nå har hun også lagt med hodet ned de to siste kontrollene, så det hjelper selvfølgelig på.. Men så fort jeg kjenner at hun har en liten snarvisitt innom tverrleie blir jeg ganske nervøs og redd igjen. Og gjerne ekstra nervøs for at hun snur seg til seteleie og ikke hodeleie etter å ha vært innom tverr.. Men heldigvis blir det sjeldnere og sjeldnere at hun er innom tverrleie, sist var i helgen en gang..

♥ Plager: Bekkenet kjenner jeg mer og mer. Men det er rart hvordan det går an å ha tre forskjellige svangerskap med tre forskjellige bekkenplager.. Nå den siste tiden sitter liksom bekkensmertene i nedre rygg/rompa.. Og jeg kjenner det hver kveld nå når jeg legger meg på siden, må bygge opp med pute og dyne mellom knærne for at ikke det skal være vondt å ligge på siden..

♥ Søvn: Nå har jeg begynt med å våkne for å måtte gå på do.. Er ikke hver natt jeg må enda heldigvis, men tenker det må ha noe med hvordan hun ligger..:)

♥ Hodet festet: Det skjer vel ikke før rett før fødselen/i første fase av fødselen på meg tenker jeg..Spurte jordmor om dette idag også, og hun sa det at det ikke hadde noen ting å si, så ingen uromoment at hodet ikke er festet..:)

♥ Kynnere: Fått litt mere av dette igjen, men de er ikke vonde.. Er heller ikke så veldig mye av de heller så..

♥ Tungt: Nå er det tungt ja.. :)

♥ Høygravid: Jaa :)

♥ Vann i kroppen: Litt i bena, merker det mest på kvelden og at skoa begynner å bli litt trangere..

♥ Utstyr: Har ikke kjøpt noe mere, men lurte på å ta en tur på ebay for å kjøpe en sånn nydelig "wubba nub"(tror jeg de heter, disse suttene med kosedyr hengende på) og en kjole/sett eller noe..

♥ Neste kontroll: Ultralyd hos gynekolog til fredag og tilbake på sykehuset på tirsdag.

♥ Sykehusbag: Begynt å tenke litt på denne, men har ingen hast med å lage den, etter all sannsynlighet trenger jo ikke vi å haste til sykehuset, så har ikke noe hastverk.. Men skal nok til uka eller uka etter igjen pakke sekken til Joachim så den er helt klar i tilfelle..:)

♥ Matkick: Nei, nå er det ganske rolig føler jeg, men det er sikkert andre som har noe å kommentere på at jeg spiser merkelige ting..:P.. Når det er sagt så vet jeg at smaksløkene mine er på total bærtur..:P

Viktige datoer, funnet på babyverden(tror ikke alt stemmer helt med datoene, men krysser jo av etterhvert)
Hjertet begynner å slå 19.februar
Embryoet beveger seg 14.mars
Alle indre organer er formet 21. mars
Embryoperioden er slutt, du bærer på et foster 21.mars
Risiko for spontanabort avtar 4. april
Kvalmen avtar for de fleste 11. april
Kjønnet begynner å bli tydelig, ikke på ultralyd 18. april
Fosteret svelger og tisser 2. mai
Tid for ordinær ultralyd 22 mai.
Du kan kjenne fosterets bevegelser 16. mai
Fosteret begynner å få et søvnmønster 30. mai
Fosteret begynner å høre 20. juni 
Ni av ti barn overlever om de blir født nå 18.juli
Mange fostre legger seg med hodet ned nå 22. august 

Magebilde får rett og slett vente, men skal få tatt igjen før minsten kommer ihvertfall.. Blir litt kluss i "bilderutinene" når jeg er på kontroll på tirsdager..

11 kommentarer:

 1. Det er ikke lenge igjen for oss nå :)Må si det blir fint og få henne ut.. Men tror faktisk jeg vil savne den store magen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, ganske snart er det slutt på statusoppdateringer og magebilder, merkelig egentlig..

   Ja, det er rart hvor i veien den er, og hvor stor og klumpete man føler seg, er bredere den veien man pleier å være smalest, også er det ikke lange tiden etter at man får tilbake mobiliteten sin og alt så savner man den store kulen som gjorde alt litt vanskligere..:P

   Slett
 2. Jeg er en ukjent leser som har fulgt de litt en tid. Vil bare ønske deg masse lykke til! Gleder meg til å lese at du har fått datteren din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for kommentaren, koselig å høre fra ukjente lesere også :):)
   Gleder meg til å kunne oppdatere at hun har kommet også :)

   Slett
 3. Tenker på deg og gleder meg på dine vegne til du har jenta di i armene dine. Følger deg, fordi jeg synes du skriver så godt og reflektert. Og så gleder jeg meg så veldig til å høre at den vonde ventetiden er over og at du bare er kjempeglad !!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var koselig å høre! :) Skal huske på det og prøve å fortsette med det..:)
   :):)

   Slett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Måtte innom og titte på bloggen din ;)
  Går fort til du får din lille datter i armene ser jeg, gleder meg til å følge deg fremover <3
  Mulig jeg "stjeler" litt av oppsettet av hvordan du har skrevet om svangerskapet om det er greit ? ;)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig. :)
   Ja, nærmer seg heldigvis nå..:) Ja, det er helt i orden, ingen problem :)
   Klem

   Slett