tirsdag 24. juli 2012

Bare en kjapp liten oppdatering

Jeg lovte vel strengt talt en statusoppdatering idag, men den må nesten vente til imorgen. Kamera er tomt for strøm.
Har også fått en gutt her i hus med "mammatrassalder", så begynner å komme veldig på minussiden i overskudd..

Men, det jeg kan oppdatere om ikveld er hvordan det gikk idag :) Joachim var jo da til ny ultralydkontroll idag. Hun som tok målingene målte mye og lenge, og da hun sa at hun måtte få overlegen til å komme inn for å se, begynte jeg å svette som en gris og tårene presset på.. Livredd ja, og et par hundre bønner sendt.
Overlegen kom inn og sjekket målene, han målte litt selv også, før han sa at dette så helt fint ut. Tusen kilo av skuldrene mine og det var rett før jeg lettet.. :)

Milten var innenfor normalen igjen, leveren var helt fin. Lymfeknutene på halsen var fortsatt store, men innenfor normalen de også, altså ikke "sykdom-sykdom store". De sa jo også at på så små ser man jo lymfeknutene med en gang, og de slår jo også ut med en gang hvis det er noe, så det at de var litt forstørret nå kunne jo bare være en vanlig infeksjon. Det kan jo også være det at lymfeknutene er de som bruker lengst tid på å komme helt tilbake til normalstørrelsen, mener hun forklarte oss med at lymfeknutene var store men ikke det som de kalte "patologisk forstørret", husker ikke helt hva det betydde, men tar det uansett som et veldig godt tegn. :)

Jeg og Joachim hadde jo også for en halvannen ukes tid siden en ganske forstørret lymfeknute bak i nakken, på Joachim forsvant denne dagen etter jeg oppdaget den, og på meg "forsvant" den 2-3 dager etter at jeg kjente den. De kunne fortsatt kjenne at han hadde en litt forstørret en i nakken, og det samme gjør jeg, så vi har nok hatt et eller annet virus eller noe siden vi hadde akkurat det samme.

Etter å ha vært innom hos legen for å veies og måles, litt snakking og kjenning på mage, høring på lunger osv, så måtte vi ned for å ta blodprøver, dette stod det jo ikke noe om i innkallelsen vi fikk, så det hadde vi jo ikke vært innom å tatt selvfølgelig, ei heller tatt på emla..:| Men det gikk kjempefint! Og hun som tok blodprøva hadde tatt av meg tidligere idag, så hun kunne fortelle at han var jo mye flinkere enn mammaen sin..:P hehe! :) 5 premiebiler kom han hjem med idag, 2 fra ultralyden og 3 fra blodprøvetakingen :) Superflink og superstolt gutt! :)

Så, konklusjonen er jo heldigvis nå at Joachim har blitt friskmeldt! Vi må jo vente på blodprøvesvarene da, men det sa de det bare sånn at hvis vi ikke hørte noe, så var alt i orden :)
 Lekeland må fortsatt vente da, for han har et forbud mot trampoliner, klatring og annen aktivitet som kan føre til slag mot magen i 6 mnd til. Men siden vi da må vente med lekeland, skal vi  iallefall handle is fra hjem-is bilen til fredag. :) Og på kalenderen min har jeg satt opp huskelapp med at 24. januar er Joachim fritatt fra trampolineforbudet og vi skal til lekeland igjen! :)

4 kommentarer:

 1. så bra at joachim er frisk!!god sommer til dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, god sommer til deg også! :) Vi kunne ikke fått noen bedre "avslutning" på sommeren enn en frisk liten gutt :):)

   Slett
 2. Så kjempefint å høre!! Skjønner at du er lettet!! Patologisk betyr "sykelig" (patos = læren om lidelse). Ha en fortsatt fin sommer. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, da skal jeg huske på det, og egentlig håpe at jeg ikke trenger å huske på det..:P hehe :) Ha en fin sommer videre du også! :) Klem

   Slett