onsdag 16. mai 2012

Sjokoladekake til 17. Mai

Så ble det litt baking igår på meg og pynting idag..:).. kost meg masse med pynting, selv om det kanskje ble litt mye og ikke akkurat sånn jeg hadde tenkt det..:P..(jeg kom jo selvfølgelig på etterpå hvordan jeg heller skulle pyntet toppen..:P )

Jeg har ikke fått så mye som en smakebit på denne kaken, så kan jo egentlig ikke si noe om smaken, men at den er saftig er det ingen tvil om.. :) Ikke en eneste smule datt av kaken da jeg delte den i tre..:) Ei heller når jeg skulle "montere" kaken..:)

So, here it comes, oppskrift og ferdig resultat:

5,5 dl Hvetemel
3 dl Sukker
2,25 ts. Natron
2,5 ss Kakao
5 dl Kefir
125 gr Margarin

Smelt smøret. Bland alt det tørre og vend inn vekselsvis Kefir og smeltet smør. Ha alt i en lett smurt springform, stek på 175 grader nesten nederst i ovnen i ca. 60 minutter.

Fyll:
1pk. Bringebærgele. Lages som på pakken men med 4 dl vann

1pk. Kakefyll med vaniljekrem, lages som på pakken.

Lys Sjokoladesmørkrem (denne porsjonen holder godt til å "trekke" kaken med og lage kurvmønster, holder nok i hauger og lass med halvparten hvis du ikke skal lage kurvmønster. :) )

250 gr. Margarin
750 gr Melis
3 3/4 ss Kakao
3 3/4 ts Vaniljesukker
7,5 ss Kaffe

Mykt margarin røres hvitt sammen med melis. (Kan godt varme margarinen litt i mikroen) Tilsett kaffe og rør til alt er godt blandet. Tilsett deretter kakao og vaniljesukker.

Mørk Sjokoladesmørkrem:

90gr Mørk sjokolade
125gr Margarin
140gr Melis
1/2 ss Kaffe
(Litt svart konditorfarge fra Wilton)

Smelt sjokoladen i vannbad. Rør margarin og melis hvitt, tilsett smeltet sjokolade og kaffe. Fargen blir ganske lik på den lyse sjokoladesmørkremen, så tilsett litt svart konditorfarge for å få litt kontrast på kremene. :)

Første lag i min kake fylte jeg med bringebærgele, bruk en stor nok form til å stivne geleen i og bruk springformen til å kutte ut en sirkel som passer helt med kaken. :) (Ikke bruk aluminiumfolie til underlag når du stivner geleen, for geleen blir hengende fast og du må skrape av fra folien etter at du har fått geleen på kaken..:) )
Andre lag brukte jeg ca. en halv porsjon med vaniljekremfyllet. :)
Til pynt brukte jeg dessertsjokoladen fra Freia. :)
Nam Nam, gleder meg til å få smakt på denne imorgen, :)


2 kommentarer:

  1. Shit den var jo grisefin !! Og sikkert kjempe god.. Så flink du er :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :) Det ble heldigvis en suksess, så slapp å få så mye rester hjem igjen..;)

      Slett