fredag 13. april 2012

Fredag 13.

Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg har hatt noen tanker siden sist ultralyd om jeg burde takket nei til ultralyd idag, bare sånn for å være helt sikkert.. Men logikken har klart å vinne frem, så idag var vi jo på ultralyden og der så vi nok en hærlig gang at det bittelille nydelige hjertet slo..:) Denne gang med 160 slag i minuttet, helt perfekt med andre ord. :)
Ble først litt urolig, for det så jo ut som om minsten hadde så dårlig plass og ingenting fostervann rundt seg, men er kunne han berolige oss, for det var godt med fostervann over, men minsten hadde jo lagt seg helt nede sammen med morkaka, og dermed ble det ikke så gode bilder. Ikke noen ordentlig måling heller, for minsten lå som sist, med fua og bena rett opp til værs..:P

Videre så har jo de O'stygge antistoffene vist seg igjen, og denne gang nok en ny type.. Fikk blodprøvesvar i posten fra sykehuset, og der stod det at det var påvist mulig, svakt, irregulært erytrocyttantistoff uten sikker spesifisitet.. Ja, for det gjorde jo ikke meg superurolig. Tok jo med meg svaret til gynekologen idag(dette arket skal jo ligge sammen med helsekortet) og han fikk jo da forklart meg. Siden jeg er rhesus positiv, så er jo ikke dette noe de er veldig redde for, ettersom det er den andre veien de er redde for at ting går galt. Hvis jeg hadde vært rhesus negativ og barnet mitt var rhesus positiv kunne jeg ha begynt å danne antistoffer mot barnets blod..

Med andre ord, jeg er glad for å være rhesus positiv. Selv om dette sjeldent er farlig dette som de fant i mitt blod, så må det jo sjekkes opp, for hvis dette antistoffet blir for høyt kan barnet bli blodfattig og dø..
Eneste mulighet for at dette antistoffet har kommet er pga evt. tidligere blodoverføring eller at noe blod fra Joachim eller Nora Sofie har blandet seg med mitt under en av fødslene. Nå har jo jeg aldri hatt noen blodoverføring som jeg vet, så da må det jo være fra en av fødslene.

Så ja, idag fikk jeg helsekortet mitt.. Det er merkelig det. De to første gangene har jeg fått det når jeg har vært 4-5 uker på vei, noe annerledes enn denne gangen ja.. Men idag fikk jeg det altså, og idag er jeg 13+5 på vei, etter dette "hjulet".. Ny kontroll i månedsskiftet og da er jeg jaggu rett over 16 uker på vei, høres jo helt vilt ut.. Og kontrollen etter der er jo ordinær ultralyd rundt omkring 17. mai(som også taes hos gynekologen), og så er jeg plutselig snart halvveis.. Merkelig..
Etterpå blir det tur til apoteket for å få tak på jerntbl da jeg hadde litt lavt nivå av det, og så skal jeg bare koose meg og nyte blidfisen utenfor magen og blidfisen inni magen(fikk nemlig et bilde av minsten som smiler) Ikke bare har vi barn som trives med å ligge med ben og fu rett til værs, men barna våre er virkelige noen blide barn som tydeligvis veldig tidlig begynner med å trekke på smilebånda..:) <3

4 kommentarer: