mandag 13. februar 2012

Grøss!!

Kom over en blogg istad, nybakt mamma, perfekt og nydelig prematur datter. Plutselig, kommer alle disse bildene av henne med englevinger og teksten "min lille engel"..
Først ble jeg litt sinna, tenkte at "du kan ikke gjøre sånn! Hun er jo sprell levende!" Hadde lyst til å kommentere, fortelle henne, men slo det fra meg.
Jeg vet jo hun tenkte som "vanlige" mødre gjør, at hun er så vakker at hun må være en engel. men fy, de ordene gjør så vondt i hjertet mitt! i englemamma- og mammahjertet. Det skjærer så i hjertet mitt å se sånne bilder, se sånne ord. Jeg vet så inderlig godt hva det vil si å være mamma til en liten engel.

Ja, dere pustende, skrikende, leende og snakkende barn er perfekte, nydelige, enestående og verdens beste, men de er ikke noen engler.
Min Nora Sofie er også perfekt, nydelig, enestående og verdens beste, men ikke pustende, skrikende, leende eller snakkende. Aldri vil dette skje henne. Nora Sofie er vår perfekte, nydelige, enestående og verdens beste engel. Minnene er alt vi har igjen av vår kjære etterlengtede datter.

Jeg lurer jo selvfølgelig på om mødre og fedre som putter englevinger på barna sine for å få fine bilder, om de har tenkt over hva vingene egentlig symboliserer? Hva en engel symboliserer? Har de tenkt over betydningen? Tenker de noen gang på det?
Er det noen som kan forklare meg?  Noen som kan gi meg en forklaring på hvorfor du har valgt å kle barnet i englevinger? kaller barnet ditt for engelen din? Har du tenkt på den egentlige betydningen og symboliseringen?

Jeg lurer, og vil gjerne ha svar. Joachim er jo storebror til vår lille engel, og han fikk aldri noen englevinger på seg.

6 kommentarer:

 1. Før Nora Sofie gikk bort syns jeg slike bilder var søte og fine, men etter det forferdelige skjedde med dere har jeg fått samme syn som deg, det er jo så FEIL!!!

  Kan ikke folk nøye seg med engler som pynt liksom, må de på død og liv kle ungene sine ut som engler?

  Jeg kan bare si at jeg føler med deg rett og slett.. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aldri syntes at englebilder av levende barn har vært "stygge", men jeg har liksom alltid syntes at det har vært en "bismak" på disse bildene.. Noe som har gjort at Joachim ikke har blitt prakket på disse englevingene..

   Nå er jo dette noe av de verste bildene jeg ser..


   Tusen takk <3<3

   Slett
 2. dette har jeg faktisk også tenkt på selvom jeg ikke selv er englemor, eller kjenner noen som er det. Men hver gang jeg ser slike bilder eller hører/ser at mødre omtaler barna sine som : "min lille engel" så grøsser jeg litt!
  Gro

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt godt å høre at andre har tenkt det samme. At du som ikke har kjennskap til noen som er englemødre tenker på dette også.

   Tusen takk for god kommentar! :)

   Slett
 3. Skjønner det må være sårt for deg, i og med det vonde du har opplevd. Men jeg tror der kommer av at engler er noe av det reneste, vakreste vi kan tenke oss, og derfor bruker ordet "englebarn" om våre barn selv om de lever. Tror ikke alle assosierer det med døden. Men, kondolerer så mye. Gjør meg vondt at noen må leve med det dere gjør. Vi trodde vår Datter ville dø 13 dager gammel. Den dagen, frykten og følelsen vil vi aldri glemme, der har gjort noe med oss. MEN, vi har jo fått beholde vår. Unner ingen å leve med noe slikt!! Ord blir fattige..

  SvarSlett
 4. Ja, jeg skjønner den delen, og det er vanskelig å kunne finne noe annet å kalle de "levende englene" for å si det sånn da.. Men likevel, selv om en engel symboliserer det reneste og vakreste vi kan tenke oss, så er det ikke alt de symboliserer. Jeg føler det blir litt feil å bare bruke den ene delen som passer, hvis du skjønner?.. Ingen vil jo ha et englebarn - i ordets rette betydning..

  Jeg er veldig glad for å høre at dere fikk beholde datteren deres. <3 Var igjennom den frykten selv da vi ble lagt inn på sykehuset 2,5 mnd etter at vi mistet datteren vår og legene trodde sønnen vår hadde leukemi. Heldigvis hadde han jo ikke det, men den frykten, den sitter nok plantet i beinmargen for resten av livet. Frykten for å miste et barn overskygger alt annet, alle andre bekymringer blekner hen i forhold.. Må bare si igjen hvor godt det var at dere fikk beholde datteren deres og at dere får mange minner og opplevelser sammen med henne. <3
  Tusen takk for god kommentar! :):)

  SvarSlett