onsdag 29. februar 2012

Sliiiiten

Ja.. I kveld er jeg S-L-I-T-E-N,,,, For å prøve å forklare kort, min arbeidsdag begynte kjempefint, og jeg så for meg at det kom til å bli en ekstra koselig dag når vi fikk vite at Frode Moltemyr og Rasmus Solem skulle komme å underholde hele huset.. Joda, de var utrolig flinke og helt fantastiske! Men mitt mammahjertet tålte rett og slett ikke alle sangene.. Rett og slett, barnatro, eg veit ei lita jente, den fyrste song...
Så, der satt jeg, på bakerste "rad", med tårene trillende.. de kom så fort å, når sangene kom. Jeg fikk ingen forvarsel, de bare kom.. og det å løpe ut grinende er ikke helt min "stil" heller, så satt der og bare prøvde å holde meg litt i salen.. Mange av sangene han spilte er jo sanger jeg bare må lære meg å høre igjen, det er jo sanger de eldre syns er kjempefine. Og jeg er jo enig, jeg syns jo også sangene er fine sånn sett, men nå gjorde de bare vondt.. Husker også på slutten at han nevnte flere sanger, blant annet "der hvor roser aldri dør" og andre jeg vet handler om Gud, Jesus og død.. Da tenkte jeg bare vær så snill, ikke flere sånne sanger nå, så fokuserte jeg på telefonen istedet..

"barnetro, barnetro, til himmelen du er en gyllen bro"


Barnatro er en sang jeg siden jeg begynte i omsorgsyrket har syntes at har vært kjempefin.. Jeg syntes den var helt nydelig rett og slett..

"Lik en seiler som når havn, var du trygg i moder favn
Da hun klappet deg, og sang om himmelsk ånd
Hennes stemme ble så varm, da du lå i hennes arm
Hun din fremtid la så trygt i engle hånd"


Trenger jeg si mer...

"Eg veit ei lita ja, eg kjenner a så vel
eg veit ei lita jente nord i skogen,
med raude kinner, auge blå
med fine hender, føter små
eg veit ei lita jente nord i skgen."


"Den fyrste song eg høyra fekk,
var mor sin song ved vogga.
Dei gode ord til hjarta gjekk.
Dei kunne gråten stogga."


Han sang jo ganske mange flere sanger også, og disse var de jeg virkelig bet meg merke i.. Når jeg følte tårene presset altfor mye på og jeg hørte at han skulle til å synge flere sanger jeg visste hadde noe med himmelen eller gud å gjøre, så satt jeg meg rett og slett på facebook på mobilen.. Jeg beklager, men hvis jeg skulle klare å fungere resten av arbeidsdagen så hadde ikke jeg taklet å høre alle disse sangene. Jeg håper kollegene mine som sikkert la merke til meg skjønte at jeg syntes sangene var vanskelige å høre på, og at min fokusering på mobilen var fordi det ble for vanskelig for meg.. Første dag på jobb...

Jeg hadde også kjolen til Nora Sofie ute i stad.. så på den.. jeg har ikke sett på den siden hun hadde den på seg, jeg har ikke orket. Tok den ut idag, så på den.. På brystet var det en klistrelapp. Ann Helèn Kvastad's dødfødte pike 11-11/11. På plastposen klærne hennes lå i, var det også en merkelapp: "nr. 1"
Det var ekstremt tøft å finne frem kjolen, se på den, stryke på den.. Men idag var riktig dag å gjøre det på. Det var tøft og vondt, men idag var den riktige dagen. Nå har jeg funnet ut av hva jeg skal gjøre med tingene hennes også, jeg må bare få litt snekrehjelp først..

<3 Ønsker dere en god kveld videre <3


2 kommentarer:

 1. Har ikke ord som kan hjelpe vennen..
  men jeg er her om du trenger en å prate med<3 <3 <3

  Syns du var flink jeg som holdt ut hele dagen og som har tatt frem kjolen og posen.
  Sikkert tøft og utrolig vanskelig men det må jo desverre gjøres.
  Mange klemmer<3
  Glad i deg<3

  SvarSlett