tirsdag 24. januar 2012

Oppdatering om storebror

Vel, det er ikke så mye mer info vi har. Men dagen idag startet med frokost med bismak for min del. Gruet meg så og kjente det knyttet seg i magen hver gang jeg så en sykepleier eller lege nærme seg meg. Har vært så utrolig redd for hvilken beskjed de kanskje kommer med, og jeg ser jo at de er bekymret selv, noe av grunnen til det kan jo ha med Nora Sofie å gjøre. At det tross alt bare er 2 og en halv måned siden vår lille engel kom stille til verden.

Etter litt frokost og masse leking på lekerommet ble det jo tid for legevisitt. Da kom det to leger, noe som uroet meg med en gang. Grunnen til at det kom to leger var heldigvis ikke fordi de kom med dårlige nyheter, men fordi han ene var ny og skulle være med på en runde for å sette seg inn i rutinene.
Der kjente de på magen og lymfeknutene, mens to ei sykepleier og ei sykepleierstudent sang sanger for gutten vår. Gjett om han likte det da! De sang "Olle Bolle" og "nede på stasjonen", og Joachim var suuperflink som vanlig!
Så fikk vi beskjed om at han måtte ha ny ultralyd av organene så de kunne ha bilder til å sammenlikne med senere. Husker ikke helt om de skulle ta nye røntgen av lungene også, trodde det, men kan godt hende at jeg ikke fikk med meg alt..

Ultralyden gikk greit, men vi klarte jo å glemme bæ bæ lam på rommet, men han roet seg til slutt og var nok en gang superflink! Denne gangen fikk han et lykketroll, en båt og et klistremerke i premie! Kjempestas for en liten gutt! <3 Lykketrollet har forresten fått navnet Olle Bolle..;)

Så kom jo legen inn igjen så fort hun var ledig, han hadde ingen forstørrede lymfekjertler mellom lungene noe som var et godt tegn. Hun skulle også ringe kristiansand på slutten av dagen for å høre om prøvesvarene var klare, men siden vi ikke har hørt noe så regner jeg ikke med at de har fått vite noe de heller. Så fort de vet noe nytt selv så pleier de å komme så fort de kan for å informere oss.

Legen som kom idag likte jeg veldig godt egentlig. Jeg føler det gjør ventetiden mye lettere å heller vente på svar om det er virusinfeksjon enn å vente på svar om det er leukemi.. selv om det går litt ut på det samme, så er det allikevel veldig forskjell. Det er faktisk allverden forskjell for meg. Nå føler jeg at tiden her går litt greiere enn det gjorde når vi ble forespeilet tur inn til riksen for flere prøver osv. Legen idag har igrunn fokusert på alle tingene som kan være symptomer på virusinfeksjon istedet for å fokusere på alt som kan tyde på at det er leukemi.

Imorgen skal de ta ny blodprøve, er ikke helt sikker på om de skal ta i fingeren eller må ta på vanlig måte, det var visst litt usikkert sist jeg snakket med ei sykepleier, men dette skulle de jo finne ut av. og for meg er det egentlig det samme, Joachim taklet det ganske fint når vi måtte ta blodprøver sist, så tror han takler det ganske fint om vi må det igjen. Det de skal se på imorgen er nivået av de hvite blodcellene. Har det sunket peker det enda mer i retning av at det kan være en infeksjon, men hvis det har holdt seg på samme nivå eller steget kan det være tegn på noe mer skummelt, men tror ikke de utelukker virusinfeksjon for det.

Nå fikk vi akkurat svar på urinprøven han tok istad, som heldigvis var negativ, ingen utslag på noe. Håper det også er et godt tegn.<3 Det at Joachim har god allmenntilstand og spiser godt er jo også et godt tegn. :)

Nå tror jeg at jeg har fått med meg det meste som har skjedd idag. ikke så mye nytt egentlig, men heller ingen dårlige. Imorgen blir nok en dag som gir oss mye mer svar på hva vi kan vente oss fremover.

4 kommentarer: