fredag 23. desember 2011

Dagen idag.

Litt småstressende dag idag. Vil ha alt så klart som mulig så tidlig så mulig sånn at det blir mest mulig kos og minst mulig stress i jula..:)
Startet dagen med å ta en liten tur til byen for å få kjøpt de siste gavene, da det var gjort dro jeg opp til plantasjen og kjøpte tre hvite glitterroser, og en kunstig orkidè stilk. Dro først til min elskede lille engel, la ned rosene og tente et lys til der. Lyset vi tente i lykta for et par dager siden brant fortsatt. <3<3
Merker jeg savner mer og mer å ikke ha kamera på telefonen. Skulle gjerne fått tatt bilde etter jeg la på rosene og tente lys idag, men kamera lå hjemme og jeg har jo ikke kamera på den skikkelige high-tech'e telefonen min.. Men skal vise dere et bilde Johan tok da vi var der sist å tente lys. <3
Er jo litt annerledes nå, for Johan la på granbar under dekorasjonene igår kveld, og jeg har jo tent et ekstra lys på høyre side og lagt ned de tre rosene. <3


Var vondt å være der idag, men det vil nok være vanskelig i jula hvert eneste år fremover tenker jeg. Tanken om at vi skulle vært en mer rundt bordet, en mer på pakkelappene, en mer å handle gaver til, en mer vi skulle koset oss sammen med... <3

Etter jeg var hos Nora Sofie, tok jeg turen nednom mommos grav også, børstet vekk litt snø, la ned en kunstig orkidè grein og tente et lys der også. <3 Eneste tanken jeg fikk frem når jeg var der var: "håper Nora Sofie er sammen med deg" Koser seg osv.

Imorgen må nok strykejernet frem, pepperkakehuset må oyntes(fikk ikke gjort det idag) og risgrøt + riskrem lages. Men satser på at det vil gå greit. :)
Så nå skal jeg hoppe til sengs og få meg en liten powernap før gullgutten min vil opp, og da skal vi pynte juletre og så en liten butikktur når de åpner. <3

3 kommentarer:

 1. Så fint det ble når gravsteinen kom opp..
  Skjønner godt at det er sårt, noe annet hadde jo vært rart egentlig<3

  MMange gode jule klemmer til deg på denne lille julaften <3

  SvarSlett
 2. Hei!
  Først av alt vil jeg si at bloggen din og hostorien din rørte meg til tårer og jeg hadde vanskelig for å hente meg inn igjen fordi jeg ble så trist på dine vegne. Jeg føler med deg,men kjenner på ingen måte hvordan du har det.
  Du skrev om gravlyktene på bloggen min og det gleder meg veldig at du fant noe du ønsker å bruke på hvilestedet til jenta di.
  Jeg skal forsøke å forklare hva jeg har gjort.
  * Kjøpe gravlykter-samme hva slags type-alle fungerer
  * Finn et motiv du synes passer,jeg anbefaler deg lyse motiver ettersom lysskinnet går igjennom. Motiv kan være servietter,foto,blader,utklipp etc. Det er viktig at det er litt tynt. Hvis du bruker serviett er det viktig at du bare bruker det ytterste laget( det med motiv). Det er dette som kalles decoupage.
  * Decoupagelakk får man kjøpt på hobbybutikker,men man kan også lage en variant selv v trelim/skolelim-hvitt flytende. Dette tynnes i vann så det blir litt lettere å smøre på motivet. Bruker man for mye vann vil motivet kunne løse seg opp og smuldre, Prøv deg frem. Bruk pensel. Legg motivet på,ta lim oppå og det er det. Hvis man ikke føler at det sitter kan man ta flere lag med lakk eller lim oppå. Jeg bruker føner i mellom lagene.
  * Denne teknikken kan brukes på flate steiner etc,hvis du synes det hadde vært fint på grava. Jeg har gjort det,men ettersom det skal være ute i allslags vær er det lurt å lakke mange ganger. Hvis man gjør det på en bruksgjenstand er det lurt å bruke blank gulvlakk eller noe i den duren.
  * På mine lykter har jeg også hatt litt blonder og snor på. Og det gjør et veldig personlig preg på graven. Man kan også sette telys oppi de når selve lyset har brent ned. Holderen er jo fortsatt brukbar.
  Lykke til med forsøket! Jeg er sikker på at lillemor ville bli veldig stolt over å få en hjemmelaget lykt av mamman sin:-)
  Spør meg gjerne igjen hvis du lurer på mer detaljer rundt det.

  :-) Marianne

  SvarSlett
 3. Tusen takk lykke! <3
  Mange klammer tilbake til deg å, håper du har hatt en god julefeiring, fått gode minner og jille pakker <3

  Og tusen takk for super tilbakemelding Marianne! <3 Håper så på å få laget noen sånne lykter snart. :)

  SvarSlett